MALZEMELER
1 paket kare bisküvi
2,5 yemek kaşığı (tepeleme)yarı yarıya margarin ve tereyağ
Limonlu krema;
3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1,5 çay bardağı tozşeker
1,5 limon suyu ve limon kabuğu rendesi
YAPILIŞ TARİFİ
Bisküvileri dövüp eritilmiş yağla karıştırın. Pay tabağına kaşıkla bastırarak
yayın. Hafif fırında 15-20 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kremayı
yayın. Bisküvi kırıntısı ya da granule çikolatayla süsleyin.
Limonlu Kremanın Yapılışı;
Yumurta sarılarını limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekerle
karıştırarak sıcak suya oturtarak pişirin. Bu karışıma, soğuduktan sonra
çırpılarak katı kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını yedirin.
|