| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Kiş | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109948 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2015 
1,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Fevziye Sürmeli
 
 
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
 
3 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu
 
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 
Tabanı için;
 
2,5 bardak un
 
2 yemek kaşığı hindistancevizi
 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2,5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
 
1 limonun kabuğu rendesi
 
Tuz
 
Nane yaprakları
 
 
Taban için un, şeker, hindistancevizi, tereyağı, tuz ve limon kabuğu iyice yoğurun. Dinlendirin.
 
Yuvarlak bir kalıba tabanı bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika daha sonra 160 derecelik fırında 10 dk. Daha pişirin. Soğutun.
 
Üstü için; şekeri, yumurtaları, limon suyu ve limon kabuğunu iyice çırpın. Soğumuş olan tabanın üzerine dökün ve 15-20 dakika daha 160 derecelik fırında pişirin. Nane yaprağı ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Kiş Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |