|
|
Limonlu Keşkül |
|
Hafize Eray
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc31675
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
6,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 çay bardağı toz halinde badem
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Diğer tarafta badem tozu, limon kabuğu rendesi, yumurta sarısı ve su iyice karıştırılır. Kaynamakta olan muhallebinin üzerine eklenir. Bir taşım daha pişrdikten sonra kaselere paylaştırılır.
|
|
Limonlu Keşkül Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|