Tabanı için:
1 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış)
Limonlu dolgusu için:
2 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 1–2 limon)
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Pudra şekeri (servis sırasında serpmek için)
Fırını önceden 175°C'ye ısıtın. Kare ya da dikdörtgen küçük bir fırın kabını (20x20 cm idealdir) yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
Un, pudra şekeri ve tereyağını bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ya da mutfak robotunda kum gibi bir kıvam alana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı fırın kabına bastırarak yayın.
Önceden ısıtılmış fırında 15-18 dakika, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
Bu sırada limonlu dolguyu hazırlayın. Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine un, tuz, limon suyu ve kabuğunu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Önceden pişirdiğiniz tabanın üzerine taban sıcakken limonlu karışımı dökün ve tekrar fırına verin.
20–25 dakika, dolgusu sabitlenene kadar pişirin. Üzeri çok kızarmamalı.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 1 saat soğutun. Soğuduktan sonra kare dilimlere kesin.
Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.

|