Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Limonlu Kareler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Magnolia Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Trileçe Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonlu Kareler

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184132
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı




Tabanı için:
1 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış)
Limonlu dolgusu için:
2 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 1–2 limon)
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Pudra şekeri (servis sırasında serpmek için)

Fırını önceden 175°C'ye ısıtın. Kare ya da dikdörtgen küçük bir fırın kabını (20x20 cm idealdir) yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
Un, pudra şekeri ve tereyağını bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ya da mutfak robotunda kum gibi bir kıvam alana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı fırın kabına bastırarak yayın.
Önceden ısıtılmış fırında 15-18 dakika, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
Bu sırada limonlu dolguyu hazırlayın. Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine un, tuz, limon suyu ve kabuğunu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Önceden pişirdiğiniz tabanın üzerine taban sıcakken limonlu karışımı dökün ve tekrar fırına verin.
20–25 dakika, dolgusu sabitlenene kadar pişirin. Üzeri çok kızarmamalı.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 1 saat soğutun. Soğuduktan sonra kare dilimlere kesin.
Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.







Limonlu Kareler Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri



(1 adet Limonlu Kareler 77 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası