| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Hamsi | 
 
  | 
dr.f 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41690 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009 
2,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg hamsi
 
4 adet limon
 
4 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
tuz
 
zeytinyağı
 
rezene
 
defne.
 
 
Yapılışı
 
Hamsiler ayıklanır, kılçıkları çıkarılıp yıkanır. Suları iyice süzdürülüp peçete üzerinde tamamen suyunun giderilmesi sağlanır. Yayvan bir kaba hamsilerin sırtlar, aşağı gelecek şekilde dizilir. Ayrı bir yerde dövülmüş sarımsaklar, limon suyu, tuz karabiberden bir karışım hazırlanır. Balıkların üzerine gezdirilir. Aralarına rezene yaprakları ve defne serpiştirilir. Tekrar üzerine hamsiler dizilir. Bu işlem malzemeler bitinceye kadar tekrarlanır. Ağzı kapatılıp 24 saat bekletilir. Yeneceği zaman suyu süzülüp zeytinyağı ilavesi ile servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Hamsi Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |