| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Enginar | 
 
  | 
sultan sofrası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97838 
Gönderme Tarihi: 01.May.2014 
2,170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet enginar
 
3 adet limon
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 demet dereotu
 
2 adet havuç
 
2 adet soğan
 
2 patates
 
3 çorba kaşığı şeker
 
Tuz
 
 
 
Enginarları limonlu suda yıkayıp tencereye dizin. Daha sonra iri doğranmış soğanları, havuçları ve patatesi içine ekleyin. Zeytinyağını, suyu, şekerini ve 2 adet limonun suyunu ekleyip hepsini birlikte iyice 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken bir limonun suyunu da üzerine gezdirip ortasına dereotunu yerleştirip servis tabağına dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Enginar Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |