| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Elmalı Kısır | 
 
  | 
abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2012 
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98726 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2014 
1,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
700 g bulgur (orta boy)
 
2 limon suyu
 
500 g ekşi elma
 
200 g zeytinyağı
 
300 g kuru soğan
 
2 çay kaşığı acı kır.toz biber
 
500 gr domates
 
1 demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 demet taze nane
 
 
Kuru ve taze soğanı ayıklayıp, yıkayınız.
 
Nane ve maydanozu ayıklayıp çok ince kıyınız
 
Elmaları soyup doğrayınız.
 
Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayınız.
 
Sebzeleri yıkadıktan sonra ½ çay bardağı sirke katılmış suda 10 dakika bekletiniz.
 
Elmaları doğradıktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletiniz.
 
Domateslerin çekirdeklerini çıkartınız.
 
Bulguru ıslatarak 1 saat bekletiniz. (Bulgurun ıslatma suyunun sıcak olmasına dikkat ediniz.)
 
Bulguru avuçlarınızla sıkarak suyunu alınız.
 
Bulgura soğan ve tuzu ekleyerek elinizle eziniz
 
Diğer sebzeleri ve baharatları ilave ediniz.
 
Zeytinyağı ve limon suyu ekleyip karıştırınız.
 
Servis tabağına yeşil salata yaprağına alınız.
 
Limon ve elma dilimleriyle süsleyiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Elmalı Kısır Tarifleri Salatalar
 | 
 
 
 
 |