2,5 beyaz ekmek unu
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı ince deniz tuzu
 
1 limonun suyu ve ince rendelenmiş kabuğu
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Un, maya, şeker, tuz, limon suyu ve limon kabuğu rendelerini karıştırın.
 
250 ml. yağ, limon suyu ve 1 fincan ılık suyu karıştırın, daha sonra kuru malzemelerle karıştırın.
 
Karışımı hafif yağlı bir yüzey üzerinde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
 
Hamuru yağlı streçle kaplayın, 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar dinlendirin.
 
Hamuru 4 uzun rulo haline getirin ve yağlanmış bir fırın tepsisine aktarın, ardından yağlanmış streç filmi ile kaplayın ve 1 saat ya da boyut olarak iki katına çıkana kadar bekletin.
 
Fırını 220 ° C'ye ısıtın.
 
Her silindirin üstünü keskin bir bıçakla çapraz olarak çizin. Tepsiyi fırının üst rafına aktarın.
 
20 dakika kadar pişirin. Tel rafa aktarın ve servis yapmadan önce soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 |