|
|
Limonlu Dana Bifteği |
|
Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc4094
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
2,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 adet ince dana biftegi, her biri 100 175 g. 40 g. tereyağı
150 ml tavuk suyu tableti
1/2 limonun ince rendelenmis kabugu
1 limonun suyu
2 çay kasigi dogranmis taze adaçayi yapragi veya l çay kasigi kuru adaçayi
yapragi
tuz ve karabiber
SÜSLEMEK IÇIN:
Adaçayi yapraklari Limon dilimleri
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 110 C'ye isitin.
Bir tavada tereyağıni eritin. Yag kizinca dana bifteklerim her iki yüzlerini
de 2-3 dak. altin sarisi bir renk alincaya dek pisirin.
Dana etlerim bir servis tabagina alip firinin içinde sicak tutun. Tavuk
suyunu tavaya koyup, limon kabugunu, suyunu ve adaçayi yapraklarim
ekleyin. Bir tasim kaynatin. Karisimi agir ateste 4-5 dak. kaynatin. Tuzunu
biberini ilave edin.
Hazirlamis oldugunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayi yapraklari ile
süsleyip servis yapin.
|
|
Limonlu Dana Bifteği Tarifleri Et Yemekleri
|
|