| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Çiğ Hamsi | 
 
  | 
Oruç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6874 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006 
3,397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
12 adet iri hamsi
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
 
2 limonun suyu
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Hamsileri önce bir güzel temizleyin, yayvan bir cam kaba derileri alta gelecek şekilde balıkları açarak bir sıra yerleştirin. Tuzu ekin, rezeneleri ve ince kıyacağınız sarımsakları serpin, karabiberi balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu balık filotolarını örtecek kadar dökün. Kabınız ufak, balıklarınız daha fazla ise ikinci bir sırayı da, aynı şekilde yapın. Üzerini kapatın buzdolabına koyarak en az 24 saat bekletin. Servis yapmadan önce limon suyundan çıkartarak üzerine sızma zeytinyağını gezdirip sofraya getirin.
 
 
Not: Aynı yemeği sardalya ile de yapabilirsiniz. Bu durumda buzdolabında 2-3 saat bekletmek yeterli olur. Balıkların üzerine koyulan rezene tohumunun kokusunu sevmediğiniz takdirde yerine fesleğen, dereotu veya maydanoz kullanabilirsiniz
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Çiğ Hamsi Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |