| 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161570 Gönderme Tarihi: 01.Arl.2021
 379 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gram kepekli bisküvi
 50 gram tereyağı
 300 gram labne peyniri
 1 kg tuzsuz beyaz krem peynir
 2,5 su bardağı tozşeker
 1 adet limonun suyu
 1 adet yumurta
 2 çorba kaşığı nişasta
 Üzerine:
 Hazır limon sosu
 Limon dilimleri
 1 paket limonlu jöle
 
 Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip yumuşayana dek yoğurun. Hazırladığınız karışımı küçük bir kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. Kalan malzemeyi geniş bir kapta karıştırın ve bisküvili tabanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Arzunuza göre cheesecake'nin üzerini hazır limon sosla kaplayın. Limon dilimleri yerleştirin. Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp cheesecake'nin üzerine gezdirin. Buzdolabında yarım saat dinlendirip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161471 Gönderme Tarihi: 26.Kas.2021
 363 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gram petibör bisküvi
 3,5 çorba kaşığı eritilmiş margarin
 2 su bardağı süzme yoğurt
 1 kutu krema
 1 kutu labne peyniri
 1 su bardağı tozşeker
 6 adet yumurta
 2 çorba kaşığı mısır nişastası
 2 çorba kaşığı limon suyu
 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 2 paket vanilya
 Sos için:
 250 gram bitter çikolata
 1 paket vanilya
 2 çorba kaşığı su
 
 Bisküvileri mutfak robotunda toz haline gelinceye kadar çekip, eritilmiş margarin ile karıştırın. Karışımı kalıba kaşığın tersiyle bastırarak yayın. Kalan malzemeleri mikserle çırpın ve bisküvili karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek 35 dakika pişirin. Fırından alıp, keki kalıptan çıkarmadan, en az 3 saat bekletin. Sosu hazırlamak için, çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra vanilya ve suyu ekleyip hızlı şekilde karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz cheesecake'i dilimleyip, üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162956 Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022
 353 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tabanı İçin:
 1 Su bardağı un
 1/4 Su bardağı (40 gr) badem unu
 1/8 Çay kaşığı tuz
 1/4 Su bardağı şeker
 1 Çorba kaşığı (7gr) hindistancevizi
 1 Yumurtanın sarısı
 75 Gr soğuk tereyağı
 Krema İçin:
 400 Gram süzme yoğurt
 1 Su bardağı toz şeker
 200 Gram krema
 2 Yumurta
 2 Çorba kaşığı un
 1 Limon rendesi
 Üzeri için:
 1 Adet limonun suyu
 2 Su bardağı su
 3 Yemek kaşığı toz şeker
 3 Yemek kaşığı mısır nişastası
 1 Limon kabuğu rendesi
 
 Öncelikle 23 cm'lik bir kalıbı yağlayın ve altına yağlı kağıt koyup, yağlı kağıdı da yağlayın. Diğer tarafta badem ununun üzerine, un, tuz, şeker ve hindistancevizini ekleyip harmanlayın. Diğer tarafta tereyağını küp küp doğrayıp, robotta sık aralıklarla çalıştırıp, tereyağı parçaları kum haline gelene kadar işleme devam edin. Ardından yumurta sarısını ekleyip tekrar robotta karıştırın. Hamur toplanmaya başladığında robotu durdurup yağlamış olduğunuz kalıbın tabanına yayın. Yaydıktan sonra elinizle iyice bastırarak yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 17-18 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
 Krema ve süzme yoğurdu krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Ardından toz şekeri ilave edin ve birkaç dakika daha çırpın. Daha sonra unu ve yumurtaları ekleyip yumurtaların ve unun iyice karıştığına emin olun. Son olarak rendelenmiş limon kabuğu nu da ilave edin ve biraz karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Eğer krema üzerinde sallanıyor ve kenarları tutunmuşsa pişmiş demek tir. Bu süre sonunda fırının kapağı aralık bir biçimde tutarak, soğumasını bekleyin. Fırında 40 dakika kadar soğuduktan sonra dışarıya alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
 Öncelikle bir tencereye limon suyunu, suyu ve toz şekeri koyun ve karıştırın. Sonra nişasta ve limon kabuğunu ilave edip koyula şana kadar pişirin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Oda sıcaklığına gelmiş olan cheesecake'in üzerine dökün.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173335 Gönderme Tarihi: 20.Tem.2023
 289 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tabanı için:
 100 gram yulaflı bisküvi
 Yarım su bardağı fındık
 50 gram tereyağı
 Kreması için:
 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
 2 paket labne peyniri (400 gram olacak)
 2 adet yumurta
 1 paket vanilya
 3 yemek kaşığı un
 1 paket krema
 1 tane limon kabuğu rendesi
 Limonlu sos için:
 5 yemek kaşığı toz şeker
 1 su bardağı su
 1 yemek kaşığı nişasta
 1 adet limonun suyu
 1 adet limon kabuğu rendesi
 Çay kaşığının ucu zerdeçal
 
 Yapımına pasta tabanını yaparak başlıyoruz. Öncelikle yulaflı bisküvileri ve fındığı rondodan geçirilelim.
 Yulaf ve fındık un gibi olana kadar güzelce işleme devam edelim.
 Bisküvi harcımızı bir kaba alalım ve tereyağını eriterek üzerine ekleyelim.
 Tereyağı eklediğimiz bisküvi harcını güzelce iyice karıştıralım.
 Kelepçeli kabımızın alt tabanına yağlı kâğıdı serelim. Serdiğimiz yağlı kâğıdın dışarıya taşan kısımlarını makas yardımıyla keselim. Biz tarifimizde 20 cm boyutunca kelepçeli kap kullandık sizde kabınızı bu ölçülere göre ayarlamalısınız.
 Bisküvi harcını kabının tabanına güzelce yayalım. Kaşık yardımıyla bastırarak tabanı düzleyelim.
 Cheesecake ’in kreması için karıştırma kabımıza labne peynirini alarak mikser yardımıyla çırpalım.
 Üzerine sıvı kremayı ekleyelim çırpmaya devam edelim.
 Ardından toz şeker, un, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim. Tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpma işlemine devam edelim.
 Hazırladığımız cheesecake kremasını bisküvi tabanının üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında fansız ayarda alt üst pişirelim. Pişme işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürecektir.
 Cheesecake’nin çatlamaması çok önemli. Bunu önlemek amacıyla ısıyla dayanıklı bir kaba su koyalım ve fırının içine yerleştirelim. Pişme işlemi gerçekleştiğinde fırın kapağını yarım açalım ve 1 saat de böyle dinlenmeye bırakalım.
 Limonlu cheesecake sosu tarifi için verilen malzemeleri hazır bulunduralım.
 Tencereye suyu alalım. Ardından şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
 Malzemeleri karıştırıp renk alması için zerdeçalımızı ekleyelim yine karıştıralım.
 Limon kabuğu ekleyip pişmeye bırakalım.
 Limon sosu koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatalım. Soğumaya bıraktığımız sosumuzun kabuklanmaması için ara ara karıştırma işlemine devam edelim.
 Sosumuz soğuduğunda tatlımızın üzerine yayalım. 1 gece dinlendirelim.
 Vaktiniz yok ise birkaç saat dinlendirerek tüketebilirsiniz.
 Limonlu cheesecake’imizi servise hazırlamak için kalıptan dikkatlice çıkaralım. Dilerseniz üzerini süsleyebilirsiniz.
 Dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177929 Gönderme Tarihi: 26.May.2024
 232 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 Tabanı için;
 100 gr yulaflı bisküvi
 50 gr tereyağı
 Yarım su bardağı fındık
 Kreması için;
 2 paket labne peyniri (400 gr)
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya
 2 adet yumurta
 1 paket krema (200 ml)
 3 yemek kaşığı un
 1 adet limon kabuğu rendesi
 Limon sosu için;
 1 su bardağı su
 1 yemek kaşığı nişasta
 5 yemek kaşığı toz şeker
 1 adet limon suyu
 1 adet limon kabuğu rendesi
 Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
 
 Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim.
 Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
 Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
 Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
 Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
 Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
 Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
 Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip önceden ısıttığımız 160°C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak şekilde açalım da 1 saat bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
 Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
 Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal herhangi bir tat vermeyecek yalnızca renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
 Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
 Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu aşamada üzerinin kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
 Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Eğer vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
 Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177870 Gönderme Tarihi: 22.May.2024
 192 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Taban için:
 200 gram kurabiye (bisküvi)
 80 gram tereyağı (eritilmiş)
 Cheesecake harcı için:
 500 gram krem peynir (oda sıcaklığında)
 1 su bardağı toz şeker
 3 adet yumurta
 1 su bardağı ekşi krema veya yoğurt
 2 adet limonun rendesi
 3 yemek kaşığı limon suyu
 Üzeri için:
 Limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu
 
 Fırını 160 dereceye ayarlayın.
 Bir karıştırma kabında kurabiyeleri ya da bisküvileri un haline gelinceye kadar ezin. Ardından eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
 Hazırladığınız karışımı kelepçeli bir kek kalıbının tabanına dökün ve düzgünce yayın. Buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
 Bu sırada cheesecake harcını hazırlayın. Büyük bir karıştırma kabında krem peyniri ve toz şekeri iyice çırpın.
 Yumurtaları tek tek ekleyerek her birini karışıma iyice yedirin.
 Ekşi krema veya yoğurdu, limon rendesini ve limon suyunu ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
 Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıbın üzerine dökün ve düzeltin.
 Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Cheesecake kenarları hafifçe kızardığında ve ortası hafifçe sallandığında piştiği anlamına gelir.
 Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
 Soğuyan cheesecake'inizi dilimleyerek servis yapın ve üzerini limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184788 Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2025
 136 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 paket burçak bisküvi (yaklaşık 300 g)
 100 g tereyağı (eritilmiş)
 Kreması için:
 400 g labne peyniri
 200 ml sıvı krema
 1 çay bardağı toz şeker
 1 adet limon kabuğu rendesi
 Yarım limon suyu
 1 paket vanilin
 1 yemek kaşığı toz jelatin (veya 2 yaprak jelatin)
 2 yemek kaşığı sıcak su (jelatini eritmek için)
 Limon sosu için (isteğe bağlı):
 1 çay bardağı limon suyu
 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
 1 yemek kaşığı şeker
 1 çay bardağı su
 
 Bisküvileri rondoda çekin, eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabına koyun.
 Labne, şeker, limon kabuğu, limon suyu, krema ve vanilini karıştırın. Jelatini sıcak suda eritip karışıma ekleyin. Homojen kıvama gelene kadar çırpın.
 Hazırladığınız kremayı bisküvi tabanının üzerine dökün. En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin (tercihen 1 gece).
 Tüm sos malzemelerini küçük bir tencerede karıştırarak pişirin. Soğuyunca cheesecake’in üzerine dökün.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179704 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024
 136 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 300 gram labne peyniri
 2 adet yumurta
 Yarım su bardağı Toz Şeker
 2 su bardağı Krem Şanti
 Yarım su bardağı rendelenmiş Limon (kabuğu ve içi beraber)
 3 yaprak jelatin
 250 gram kepekli tatlı bisküvi
 3,5 çorba kaşığı margarin
 Üzeri için:
 Lmon dilimleri
 
 Bisküvi ile margarini karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbına yerleştirin.
 Yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpın. Öncelikle sarısını kremşanti, şeker ve labneyle karıştırın. Yumurta beyazlarını ekleyin. Rendelenmiş limonu ekleyin. Jelatini ıslatın. Eriyince yumurtalı karışıma ekleyin. Kek kalıbına dökün.
 Üzerine dövülmüş bisküvileri yayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Daha sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip, cheescake'yi çıkarın.
 Limon dilimleri ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Cheesecake | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182642 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2025
 63 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 1 paket lotus bisküvi
 1 paket bisküvi
 100 gram tereyağı
 1 kg peyniri
 1 paket krema /200 gr
 1 su bardağı şeker
 1 yemek kaşığı nişasta
 1 yemek kaşığı un
 3 adet yumurta
 1 limon kabuğu rendesi
 Yarım limon suyu
 2 paket vanilya
 Sosu için;
 1 limon kabuğu rendesi ve limon suyu
 1 bardak su
 1 yemek kaşığı nişasta
 Yarım çay kaşığı zerdeçal
 
 Derin bir kap içinde robottan geçirilmiş bisküvi ve eritilmiş tereyağını karıştıralım.
 Daha sonra yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli kalıbımıza bisküvi ve tereyağı karışımını döküp, kaşık ile düzeltelim.
 Altı düz bardakla sıkıştıralım,
 Kalıbı 10 dakika buzluğa atalım biz o sırada
 Bir kapta Quark ve toz şeker ekleyip karıştıralım.
 Daha sonra krema ve yumurta, un nişasta limon kabuğu rendesi ve suyunu ekleyip çırpalım çok fazla çırpmayalım çırparken ne kadar az hava alırsa o kadar çatlama riski azalır.
 Cheesecake harcınımızı dolapta bekleyen tabana dökelim.
 Kenarlarını Alüminyum folyo ile kaplayalım.
 Fırının tabanına küçük bir kase su koyalım.
 160 derece ısıtılmış fırına verelim 1 saat 10-15 dakika pişirelim.
 Limon sosu için, bütün malzemeyi sos tenceresine alıp kıvam alana kadar sürekli karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ara ara karıştırarak ısıtalım.
 Pişen ve ılıyan cheesecake ılık limon sosunu döküp düzeltelim. üzerini dilediğiniz gibi süsleyebiliriz.
 Bir gece buzdolabında bekletip tüketebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |