| 
 
 
 | 
Limonda Çinekop | 
  | 
nevbahar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2012 
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71317 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012 
2,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet çinekop
 
4 adet orta boy Domates
 
2 adet kabuğu soyulmuş Limon Suyu
 
4 adet çarliston biber
 
10 dal maydanoz
 
3 çorba kaşığı tereyağ
 
1 tutam tuz
 
Karabiber
 
 
Temizlenmiş balıkları bol suyla yıkayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Fırın tepsisini yağlayın. İnce kesilmiş limon dilimlerini tepsiye yerleştirin. Balıkları limon dilimlerinin üzerine dizin. Domateslerin kabuklarını soyun. Dilimler halinde kesin. Biberleri de dilimler halinde doğrayın. Domates ve biberleri balıkların üzerine koyun. Maydanoz yapraklarını serpin. Tereyağmı küçük parçalar halinde kesin. Balıkların üzerine bölüştürün. Fırını önceden ısıtın. 200 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |