| 
 
| 
 
 
 | 
 
LİMONATALI PEYKEK | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53057 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010 
2,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Tabanı için:
 
75 gr. un
 
50 gr. şeker
 
50 gr. tereyağı
 
50 gr. toz badem
 
Kreması İçin:
 
1 su bardağı Cappy Limonata
 
3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılır)
 
450 gr. labne peynir
 
1/2 su bardağı şeker
 
3 yemek kaşığı vanilyalı toz puding
 
1 paket vanilya
 
 
HAZIRLANIŞI
 
1- Un, tozşeker, oda sıcaklığında bekletilip yumuşatılmış tereyağı ve incecik toz haline getirilmiş badem yoğrulur. Hamurun kıvamı, robotta çekilmiş bisküvi kırıntısı gibi olmalıdır.
 
2- Yağlanmış kelepçeli kalıba taban hamuru yerleştirilir.
 
3- Yumurta beyazı kar haline getirilir.
 
4- Ayrı bir kapta labne peyniri, yumurta sarıları ile çırpılır.
 
5- Şeker ve vanilya ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
 
6- Toz puding, küçük bir kâsede bir kaşık yardımıyla limonata içinde eritilir.
 
7- Puding labneli karışıma eklenir.
 
8- Yumurta karı yavaş yavaş bir kaşık yardımıyla diğer karışıma yedirilip, kalıba dökülür.
 
9- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirilir.
 
10- Soğuduktan sonra buzdolabında en az 1 gün dinlendirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
LİMONATALI PEYKEK Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |