https://www.elele.com.tr
 
 
500 g sudak balığı
 
1/2 bağ taze soğan
 
3 dal taze kişniş
 
10 g toz şeker, 50 g galeta unu
 
50 g shitake mantarı
 
1 yumurta
 
10 ml balık sos
 
5 ml susam yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
Pane harcı için:
 
150 g un
 
100 g panko
 
2 yumurta
 
Sosu için:
 
30 ml limon suyu
 
90-100 ml sızma zeytinyağı
 
1/2 limon kabuğu rendesi
 
10-15 g kapari
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Sos için tek yapacağınız şey bütün malzemeyi bir kapta karıştırmak. Önce balıkları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından kişniş, taze soğan ve shitake mantarları da kuşbaşı doğrayıp balıklara ilave edin. Geri kalan malzemeyi de ekleyip hepsini karıştırın. Karışıma köfte şeklini verdikten sonra un, yumurta ve panko ile paneleyin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt-üst fan modunda 20-25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 |