50 g AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM
 
350 g baby kabak
 
4 dal taze soğan (ince doğranmış)
 
2,5 cm'lik taze kök zencefil (rendelenmiş)
 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
 
1 yemek kaşığı light soya sosu
 
1 tatlı kaşığı esmer şeker
 
3 yemek kaşığı sebze suyu
 
Yarım limonun ve yarım portakalın ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
 
1 tatlı kaşığı mısır unu
 
 
1 Kabakları az tuzlu kaynar suda 3-4 dakika veya hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
 
2 Diğer taraftan mısır unu dışındaki tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın, kaynamaya bırakın.
 
3 Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra, 2 tatlı kaşığı su ile karıştırdığınız mısır ununu ekleyin.
 
4 Sos koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın.
 
5 AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM ı küp küp doğrayın, ayrı bir tavada soteleyin ve sosa ekleyin, karıştırın.
 
6 Sosu, haşlayıp süzdüğünüz kabakların üstüne dökün ve her tarafını kaplaması için tencereyi sallayarak biraz ısıtın.
 
7 Sıcak bir servis tabağına aktararak servis edin.
 
 
 
  
 |