4 adet yumurta
3 adet muz (tercihen olgun ve yumuşak)
1.5 su bardağı Pakmaya Pudra Şekeri
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Pakmaya Karbonat
2 su bardağı un
Yarım paket Pakmaya Bitter Parça Çikolata
Kreması için:
50 tereyağı
150 gr Pakmaya Pudra Şekeri
100 ml Pakmaya ŞefKrema
100 gr labne
Muzu ve Pakmaya Pudra Şekerini mikser yardımıyla çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. En son yoğurdu ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
Ayrı bir kapta elenmiş unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu, 1 tatlı kaşığı limon suyunda inceltilmiş Pakmaya Karbonatı ve şekerli vanilini harmanlayın.
Muzlu karışım ile unlu karışımı birleştirin.
Kek hamurunu yağlanıp hafif un serpilmiş dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. En son Pakmaya Bitter Parça Çikolataları üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
Kekin kreması için tereyağını mikserde eriyene kadar çırpın. Pudra şekeri ekleyin, şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.
En son Pakmaya ŞefKrema ile labneyi ilave edin. 5 dakika daha çırpın. Kremanız hazırdır.
Keki fırından alıp servis tabağına aktarın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın.
|