500 ml süt
1.5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı un
½ yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
20 gr margarin
1 paket milföy hamuru
Üzerine:
1 adet yumurta akı
File antepfıstığı
Böğürtlen
Vanilin, limon suyu ve margarin hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyip iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp limon suyu, vanilini ve sana yağını ekleyip mikser ile iyice çırpın. Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin. Volovan için Milföyleri tezgaha alın. Her milföyü su bardağı ile kesin. Yarısını yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Kalan yarısını ise daha küçük bir bardak ile kesip küçük bir daire çıkarın. Tepsideki Milföylerin üzerine yumurta akı sürün. Halka şeklinde olan kestiğiniz milföyleri tepsideki diğer milföylerin üzerine yapıştırın. (Yani 1 kat daire, 2 kat ortası delik bir daire.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Buzdolaptan kremayı çıkarıp krema sıkma aparatı ile volovanların içini doldurun. Üzerini böğürtlen ve file antepfıstığı ile süsleyin.
|