4 adet kemiği alınmış tavuk budu
10 adet kırma yeşil Bodrum zeytini
10 adet Bodrum vişne zeytini
10 adet kiraz domates
2’şer dal kıyılmış taze kekik ve kişniş
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Tuz, karabiber
Kıtır keşkek için:
8 çorba kaşığı buğday
5 su bardağı su
2 çay kaşığı toz parmesan peyniri
100 gram tereyağı, tuz
Ispanak tarator için:
250 gram ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz, beyazbiber
Süslemek için:
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp kıyın. Domatesleri ikiye bölün.
Tavuk budunu bir tabağa alıp üzerine zeytinleri, domatesleri, kekiği, kişnişi zeytinyağını ve rendelenmiş limon kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyip 10-12 saat marine edin.
Daha sonra tüm malzemelerle birlikte fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip tabaklara alın.
Bir gece önce ıslattığınız buğdayın suyunu değiştirmeden ocağa oturtup pişmeye bırakın. Gerekirse sıcak su ekleyerek lapa kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan alıp toz parmesan peyniri ve tereyağı ile karıştırın. Hızla çırpıp bir tepsiye dökün ve dondurun.
Daha sonra yuvarlak bir kalıpla kesin. Teflon tavada tereyağı ile arkalı önlü kızartıp tavuğun yanına yerleştirin.
Ispanakları kıyıp, zeytinyağında soteleyin.
Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın.
Tuz ve beyazbiber ekleyip tabağa alın.
Zeytinyağı ve kırmızı tozbiberi bir tavada kızdırıp kenara alın. Biber dibe çökünce üzerine bir tülbent koyduğunuz süzgeçten yağı süzün.
Nohutu süzdüğünüz yağa ekleyerek tabakta yoğurda yakın bir yere koyup servis yapın.

|