Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ağrı Yemekleri > Lık Lık Köfte (Malatya) (1 adet - 284 defa bakıldı)

Lık Lık Köfte (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lık Lık Köfte (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171219
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2023
90 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

İçi için:
300 gr çekilmiş kuyruk yağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2-3 tane orta büyüklükte kuru soğan
Tuz
Karabiber
Dışı için:
500 gr yağsız kıyma
750 gr orta bulgur (köftelik)
Tuz
Su

İçi için, kuyruk yağını, kıyma gibi et makinesinde çekin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve rendelenmiş kuru soğan ilave ederek iyice karıştırıp macun haline getirerek soğuk bir yerde bekletin.
Hamuru için, bulgur, yağsız kıyma ve tuzu su ilavesi ile yarım saat yoğurun. Hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar alın. İşaret parmağı yardımı ile içlerini oyun.
Hazırlanan iç malzemesi ile doldurarak kapatın. Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 7-8 dakika kadar haşlayın. Kevgir ile sudan çıkararak servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

Not: Bu köftenin özelliği, pişerken kuyruğun erimesi nedeniyle içli köftenin, sallanarak kulağa tutulduğunda içerisine su doldurulmuş gibi lık lık diye ses çıkarmasıdır. İsmini de bu durumundan dolayı almıştır. Isırıldığında yağın yoğunluğu ile lezzet kazanan bir köfte türüdür.






Lık Lık Köfte (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(1 adet Lık Lık Köfte (Malatya) 284 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort