| 
 
| 
 
 
 | 
 
LEZZETLİ PATATES | 
 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11722 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2007 
2,195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 1 su bardağı tane bezelye 
 
 5 adet patates 
 
 2 adet soğan 
 
 500 gram kıyma 
 
 sıvıyağ 
 
 sıvıyağ 
 
 tuz 
 
 sosu için: 
 
 2 su bardağı süt 
 
 1 çay bardağı un 
 
 1 çorba kaşığı margarin 
 
 tuz 
 
 
 
 Yapılışı   Kıymayı bir tencerede sıvıyağ ve soğanla iyice kavurun. Diğer taraftan patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Ayrı bir tavada bunları kızartın. Bir fırın tepsisine en alta kavrulmuş kıymayı, üzerine kızartılmış patatesi, sonra da tane bezelyeyi, tuzu ve en üste de beşamel sosu dökün. Yaklaşık 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 
 
 
Sosun hazırlanışı : Yağı bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra ateşten alın. 5 dakika dinlendirin ve çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirin
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
LEZZETLİ PATATES Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |