| 
 
| 
 
 
 | 
 
LEVREKLİ BÖREK | 
 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68698 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2011 
1,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
5–6 adet milföy hamuru
 
1 haşlanmış veya fırında pişirilmiş levrek
 
1 çorba kaşığı dövülmüş badem
 
2 çorba kaşığı ufalanmış keçi peyniri
 
Yeterince tuz ve karabiber
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
 
 
Öncelikle milföy hariç tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Diğer taraftan milföy hamurları tek tek su bardağı bastırılarak yuvarlak kesilir. Bunlar muffin kalıplarına yerleştirilir. Levrekli iç konduktan sonra üzeri yandaki hamurlarla kapatılır ve yumurta sarısı sürülüp 15 dakika 175 derecede pişirilip, sıcak servis yapılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
LEVREKLİ BÖREK Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |