www.vzug.com
 
 
300 g taze levrek filetosu, küp şeklinde doğranmış
 
16 fesleğen yaprağı
 
1,5 dl tam yağlı krema
 
1 demet taze soğan veya dereotu, ince doğranmış
 
Tuz
 
Karabiber
 
100 g somon balığı filetosu, dörde bölünmüş
 
 
Levrek parçalarını 30 dakika için derin dondurucuya koyun.
 
Terrine kabına pişirme folyosu döşeyin, folyoyu döşerken kabın kenarlarında üzerini kapatacak kadar pay bırakın. Terrine kabının tabanına fesleğen yaprağı döşeyin.
 
Tam yağlı krema ve dondurulmuş levrek parçalarını mikser ile püre haline getirin, yeşillikleri karıştırın ve tuz ve biber ekleyin.
 
Levrek parçalarının yarısını kabın içine yayın. Somonu ortaya koyun. Kalan levrek parçalarını üzerine yayın. Pişirme folyosunu üzerine kapatın. Kabı soğuk fırının içindeki
 
tepsinin üzerine sürün. Buharlayın.
 
Üstte kalan pişirme folyosunu çıkartın. Terrine asgari 20 dakika bekletin, kabı ters yüz edin.
 
 
 
  
 |