| 
 
| 
 
 
 | 
 
Letafet Kebabı | 
 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11462 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2007 
4,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram süt danası eti
 
2 baş soğan
 
30 gram margarin yağı
 
1 kaşık zeytinyağı
 
1 elma
 
1 kaşık un
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Soğanları ince ince doğradıktan sonra tuzlayın ve zeytinyağıyla hafif ateşte kavurun. Eti kuşbaşı doğradıktan sonra unlayın ve margarin yağıyle orta derece ateşte kavurun. Yeteri kadar tuz serptikten sonra kavrulmuş olan eti kavrulmuş soğanlarla birlikte pyrex bir tencereye koyun. Kabuğu soyulmuş yuvarlak ve ince kesilmiş elmaları etin üstüne dizin, pyrex tencerenin kapağını örtüp hafif ısılı bir fırına sürün ve 2 saat pişirin. Patatesler pişince pyrex kabın ağzını açmalı ve kızarmış patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Letafet Kebabı Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |