Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 havuç
1 soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Sos için:
2 tatlı kaşığı taneli hardal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Mercimeği haşlayıp süzün. Havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsağı rendeleyin. Haşlanmış havuçları da ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Haşlanmış mercimekleri ilave edin. Sos malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Sosu mercimeklerin üzerine döküp iyice karıştırın. Yeşilliklerle birlikte servis yapın.