Ömür Akkor
250 g yağsız kuzu kuşbaşı
1 kilo süzme yoğurt
10 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 kaşık un
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı nane
Karabiber
Kaya tuzu
Kuzu etini su, tuz, karabiber ile 1 saat haşlayın.
Haşlanan etleri tencereden çıkarıp didikleyin ve tekrar tencereye koyun.
İçine haşlanmış nohutu, pirinci, karabiberi ilave edip 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
Diğer tarafta başka bir tencerede yoğurdu, yumurtayı ve unu iyice çırpın ve kısık ateşte ocağa koyun. Hiç durmadan çırpmaya devam edin, ta ki yoğurdunuzdan dumanlar çıkıncaya kadar.
Diğer tarafta hazır olan tencerenin altını kapatıp yoğurdunuzu karıştırarak ağır ağır ilave edin.
Bir tavada Komili zeytinyağını kızdırın ve bir kepçenin içine naneyi koyun.
Kepçeyi çorbanın üzerine getirip Komili zeytinyağını ilave edin ve kızaran nanelerin çorbanın üzerine dökülmesini bekleyin.
Güzelce karıştırıp servis edin.
|