| 
 
 
 | 
Lazanya | 
  | 
gelişim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148360 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020 
816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket lazanya
 
400 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet domates
 
Bir tutam maydanoz
 
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Geniş bir tencerede lazanyayı haşlayın.
 
Ardından kırılmadan bir tepsiye yerleştirin.
 
Kıymalı harç için; soğanı ince ince doğrayın ve tavada soteleyin.
 
Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
 
Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
 
Biber ve maydanozu da çok ince şekilde doğrayıp hepsini tavaya ekleyin.
 
En son salça ve baharatları da ilave edip güzelce kavurun.
 
Diğer taraftan da başamel sosunu hazırlamak için; tereyağı ve unu kavurun.
 
Üzerine süt ekleyip karıştırın.
 
Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
 
2 adet lazanya yaprağını yan yana fırın tepsisine dizin. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
 
Üzerine beşamel sosu yayın.
 
Tüm lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi sürdürün.
 
En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip fırına verin.
 
200 derecede 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
çarşamba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144520 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2019 
814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
200 gram kıyma
 
1 paket lazanya
 
3 adet kuru soğan
 
3 adet havuç
 
3 su bardağı kıyılmış mantar
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Sos için:
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tutam tuz
 
 
Kaynayan tuzlu suya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Lazanyayı dörder dörder içine atın. Lazanya yumuşayıp rengi beyazlaşınca soğuk suya tutun, sonra da süzün.
 
Tereyağını eritin, zar şeklinde doğradığınız soğan, kıyma, havuç, mantar, karabiber, tuz, salça ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız bu harcı 15 dakika pişirin.
 
Beşamel sos için unu, pembeleşene kadar tereyağında kavurun. Süt ve tuz koyup karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Kaşar peynirini de ekledikten sonra tencereyi ocaktan indirin.
 
Yağlanmış fırın kabına lazanyaları yan yana dizin. Üstüne beşamel sosu dökün. İkinci sıraya kıymalı harcı yayın, üçüncü sıraya beşamel sosu dökün. Dördüncü sıraya tekrar kıymalı harcı, beşinci sıraya yine beşamel sosu koyun. Altıncı sıraya harcı, yedinci sıraya da kalan sosu dökün.
 
175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 10 dakika bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Sena Tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134871 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018 
1,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çocuklar için Yemek Pişirmek
 
Avustralya Sağlık Bakanlığı
 
 
Bolonez sosu
 
Lor peyniri
 
Hazır lazanya tabakaları 
 
Permesan peyniri
 
 
Fırını önceden 200 derecede ısıtın.. 
 
Bolonez sosunu, önceki tarif gibi hazırlayın (s. 61). (Burma makarnayı haşlamanız gerekmeyecektir.)
 
Büyük bir fırın tepsisinin tabanına kıyma sosundan küçük miktarda yayın. Üzerine bir tabaka lazanya koyun.
 
Bunun da üzerine bolonez sosunu ve lor peynirinin yarısını döküp yayın.
 
Lazanya tabakaları ile bolonez sosunu yaymayı, tepsi neredeyse dolana kadar sürdürün. Son tabaka olarak bolonez sosunu yayın.
 
Kalan lor peynirini en üstüne yayın ve parmesan peyniri serpiştirin.
 
200 derecedeki fırında 1 saat pişirin.
 
Kepekli ekmek ve karışık sebze ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
altın yumruk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133829 
Gönderme Tarihi: 03.May.2018 
1,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Özgür Şef
 
 
Un 500 gr
 
Yumurta 4 adet
 
Kıyma 300 gr
 
Domates 4 adet
 
Soğan 2 adet
 
Kaşar 100 gr
 
Salça 1 çorba kaşığı
 
Kimyon 1 tatlı kaşığı
 
Yenıbahar 1 tatlı kaşığı
 
Tarçın 1 tatlı kaşığı
 
Süt 2 su bardağı
 
Yağ 2 çorba kaşığı
 
 
Un yumurta ve tuz yoğurulur ve yufkada kalın açılır ve parçalara kesilerek haşlanır(ya da hiç uğraşmayıp hazır lazanya da kullanabilirsiniz). Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır(bakınız soslar)Soğanlar küçük doğranır,tencerede rengi dönene kadar yağ ile kavrulur,ardından kıyma eklenir piştikten sonra salça ilave edilir son olarak ise rendelenmiş yada kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir. Piştikten sonra sarımsak ile diğer baharatlar karıştırılarak eklenir Kıyma sos ve beşamel sos karıştırlır. Haşlanmış lazanya bir kat borcamın altına döşenir üzerine karışımdan ilave edilir kaşar konarak kat tamamlanır böylece 4 kat yapılır.En üstüne yalnızca beşamel sos ve kaşar dökülerek 180 derece fırında pişirilerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
kurşun asker 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2017 
Mesajlar: 37 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124100 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2017 
1,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
10 - 12 kat Lazanya (önceden haşlanmaz)
 
Domatesli kıymalı sos:
 
50 gr. pastırma
 
150 gr. Soğan 
 
375 gr. Kıyma 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
1 çay kaşığı Kekik 
 
1 çay kaşığı Fesleğen 
 
500 gr. soyulmuş Domates 
 
30 gr. Domates püresi 
 
125 ml Et suyu 
 
Mantar sosu:
 
20 gr. Tereyağı 
 
150 gr. taze Mantar 
 
2 yemek kaşığı Un 
 
250 ml Krema 
 
250 ml Süt 
 
Tuz 
 
Muskat 
 
2 yemek kaşığı Maydanoz, kıyılmış 
 
Üstünü kızartmak için:
 
200 gr. Gouda peynir, rendelenmiş 
 
 
Doğranmış pastırmaları kızartmaya başlayın, soğanların üçte ikisini buna ekleyin. Kıymayı da katın ve karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve otlarla tatlandırın.
 
Domatesleri yarıya bölün, domates salçası ve et suyunu ekleyin ve yakl. 5 dakika pişirin.
 
Sos için kalan soğanları pembeleşinceye kadar tereyağında çevirin. Dilimlenmiş mantarları ve unu karıştırarak ilave edin. Krema ve sütü ekleyin, baharatla tatlandırın, yakl. 5 dakika pişirin. Maydanozu ilave edin.
 
Kalıbı yağlayın ve içine bir kat domatesli-kıymalı sosun üçte birini, 5-6 kat lazanya, yine bir kat domatesli-kıymalı sosun üçte birini, üstüne mantarlı sosun yarısını, sonra 5-6 kat lazanya, kalan domatesli-kıymalı sosun tamamını ve kalan mantarlı sosu koyun.
 
Peynir serpin ve üstü açık pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 22.03.2021
  
 | 
Lazanya | 
  | 
bindal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102000 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014 
1,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 yaprak lazanya
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
400 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 kırmızıbiber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
3 sivri biber
 
100 gram mantar
 
 
Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için sıvı yağı, rendelenmiş soğanı doğranmış kıymayı kavurun. Üzerine biberleri kıyıp ekleyin. Mantarı da ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Diğer taraftan da sulu bir beşamel sos hazırlayın. Lazanyaları fırın kabına bir miktar dizip üzerine etli malzemeleri ilave edin tekrar lazanyaları ekleyip aralarına beşamel sosu sürüp kat kat dizebilirsiniz. Ya da sadece üzerine döküp hazırlanabilir. Biraz sütü fazla bir beşamel hazırlarsanız daha iyi pişecektir. Fırında 190 derecede 30 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87542 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013 
2,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1 kutu lazanya
 
500 gr kıyma
 
2 baş soğan
 
3 adet domates
 
3 yeşil biber
 
300 gr kaşar rendesi
 
Beşamel sosu;
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Lazanya büyük bir tencerede haşlanır. Suyu süzülür. Kıyma, soğan kavrulur, biber eklenir. Küp doğranmış domates ilave edilerek 5 dakika pişirilir. Lazanya cam kaba alınır, aralarına kıymalı harç ve beşamel sos sırasıyla yerleştirilir. En üstüne harç, sos ve peynir rendesi serpilerek 180 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
tekkaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75824 
Gönderme Tarihi: 17.May.2012 
2,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket lazanya
 
250 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
3 adet domates
 
2 yemek kaşığı salça
 
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Beşamel sos için:
 
2 kaşık tereyağı
 
4 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 kase kaşar rendesi
 
 
Geniş bir tavaya yada tencereye sıvıyağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Domatesleri ekleyip gerekirse biraz su koyup kaynatın ocaktan alın. Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun sütü ekleyip beşameli hazırlayın borcama 1 sıra lazanya- 1 sıra beşamel- 1 sıra kıyma olacak şekilde dizin, son olarak beşamel sos ve kaşarı koyup fırınlayın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
samanyolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54065 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2010 
2,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Lazanya (1 paket)
 
Kıyma (yarım kg)
 
Zeytinyağı (1 çay bardağı)
 
Soğan (2 adet)
 
Un (3 çorba kaşığı)
 
Salça (1 çorba kaşığı)
 
Sivribiber (2 adet)
 
Kaşar peyniri (1 su bardağı, rendelenmiş)
 
Süt (2 su bardağı)
 
Yumurta (1 adet)
 
Domates (1 adet)
 
Su (1 litre)
 
Tuz ve karabiber
 
 
Tencereye 1 litre sıcak su koyun ve lazanyaları tencerenin içinde 5-6 dakika kaynatın. Haşladığınız lazanyaları kevgirle soğuk suyun içine alın.
 
Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yarım soğanı küçük küpler halinde kesin. Yarım kg kıymayı tavaya ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun. Bu sırada 2 adet sivribiberin içini temizleyin ve biberi ince ince dilimleyin.
 
Soğan ve kıymaları orta ateşte kıyma suyunu verip yağını çekene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Ardından doğradığınız biberleri karışıma ekleyin. Kavrulan kıymaların üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin ve karıştırın. 1 adet domatesi küp küp doğrayın ve tavaya ekleyip karıştırın. Karabiberi ve tuzu da üzerlerine serpin.
 
Beşamel sos hazırlığı: Ayrı bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı unu ekleyip un kokusunu verene kadar kavurun. 2 bardak süt ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Yeterince tuz ve karabiberi serpin ve karıştırmaya devam edin. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Sosun altını kapattıktan sonra da 1-2 dakika daha karıştırın. Sosun üzerine 1 adet yumurtayı kırın ve çırpmaya devam edin.
 
Borcamı fırça ile yağlayın. Derin çukur kaptaki lazanyaların suyunu süzün. Süzdüğünüz lazanyaları yağladığınız borcamın üzerine borcamda boşluk kalmayacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız karışımından koyun. Kıymalı için üzerine ise beşamel sosunu dökün. Sosların üzerine bir kat daha lazanyayı yayın.
 
İkinci katta da aynı işlemi uygulayın. Lazanyalar bitene kadar aynı işlemi uygulamaya devam edin. En son lazanyaların üzerine de hazırladığınız beşamel sostan dökün ve iyice yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 20 dakika bekletin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 |