½ litre süt
½ su bardağı şeker
½ kahve fincanı gül suyu
4 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı krema
1 adet muz
Toz fıstık
Gül yaprakları
Tarifimize yarım litre sürü tenceremize ekleyerek başlıyoruz.
Yarım su bardağı şeker ve yarım kahve fincanı gülsuyu ekliyoruz.
4 çorba kaşığı irmik ilave ediyoruz ve sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
İrmiğimiz kıvam aldı, altını kapatıyoruz.
1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
3 yemek kaşığı krema ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Layali muz tatlımız servis etmek için hazır.
Servis ederken kullanacağımız 1 adet muzu yassı halkalar halinde dilimliyoruz.
Layali muz tatlımızı dilimlenmiş muz, toz fıstık, toz badem ve gül yaprakları ile birlikte servis ediyoruz.

|