https://www.cumhuriyet.com.tr
300 gr somon fileto (derisiz, küp doğranmış)
2 büyük patates
1 adet havuç
1 adet pırasa (isteğe bağlı)
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı sebze suyu
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber
Patates, havuç ve pırasayı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı ince doğrayın.
Tereyağını büyük bir tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı birkaç dakika kavurun. Ardından patates, havuç ve pırasayı ekleyin. 5 dakika soteleyin.
Sebzelerin üzerini geçecek kadar sebze suyu ekleyin. Kaynamaya bırakın, ardından orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15 dakika).
Küp doğranmış somonları tencereye ekleyin. Kremayı da ilave edin.
Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 5–7 dakika daha pişirin (somonlar dağılmasın).
Kıyılmış taze dereotunu serpiştirerek sıcak servis yapın.

|