https://acunn.com
 
 
3 adet lavaş
 
2 adet domates
 
2 g şeker
 
1 g karabiber
 
3 g tuz
 
1 diş sarımsak
 
10 g zeytinyağı
 
210 g Kaşar Peyniri
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
40 g mısır
 
20 g file zeytin
 
180 g ton balığı
 
200 g kalamar
 
 
Öncelikle domatesleri soyup blender ile püre haline getirin veya rendeleyin.
 
Orta ateşte yanan ocağın üzerinde bulunan sos tavasına zeytinyağı, salçayı, domates püresini ve lezzetlendiricileri ilave edip 15 dakika pişirin sonra sosunuz hazır.
 
Ton balığı ve kalamarları tavada tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika soteleyin.
 
Biberleri küp küp doğrayın ve malzemeleri lavaşın üzerine sırasıyla sos, peynir, sebzeler ve deniz mahsüllerini şeklinde yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin ve servis edin.
 
 
 
  
 |