https://esenler.bel.tr/
4 adet ince bayat lavaş
200 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber, zerdeçal
1 çorba kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymayı yarım çay bardağı sıvı yağ ile soteleyin. Karabiber ve zerdeçalı ekleyip soğutun. Lavaş ekmeğini masaya serin. Sıvı yağı bir fırçayla üzerine sürerek yumuşatın. İçine kıymayı koyup yumuşak bir rulo yapın. Yağlanan fırın tepsisine lavaşları dizin. Üzerine çörekotu serpin ve 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. Tereyağında toz biberi soteleyip üzerine dökün. Süsleyin ve servis yapın.
|