200 gr kıyma
1 adet küçük rendelenmiş soğan
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
6 dilim pastırma
8 dilim burger peyniri
3-4 halka halka beyaz soğan
Ketçap
Mayonez
2 adet lavaş
1 yemek kaşığı yağ
Bir kaba 200 gr. kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Büyükçe bir köfte yapın. 2 pişirme kağıdının arasında, tortillanın büyüklüğü kadar, bir merdane yardımıyla açın.
Bir tavaya pastırmaları koyarak her iki tarafını da pişirin. Tavayı silin ve 1 yemek kaşığı yağı koyun. Köfteyi tavaya koyun ve kızartın.
Bir tarafı pişince, diğer tarafını çevirin, 4 dilim burger peynirini ve 3 dilim pastırmayı kırarak üzerine koyun, soğan halkalarını dizin ve tortillayı üzerine bastırın, beraber pişirerek peynirin erimesini sağlayın.
Piştikten sonra bir tabak yardımıyla lavaşı ters yüz edin. Lavaş tavanın altına gelsin. Üzerine, kalan 4 dilim cheddar, 3 dilim pastırma ve arzuya göre tekrar soğan halkası ekleyin ve üzerine diğer lavaşı bastırın.
Alt tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Ateşten alınca tortillayı aralayıp ketçap ve mayonez ilave edin.
Üçgen olarak kesip servis edin.
|