| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Lamesli Pide (Giresun) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Lamesli Pide (Giresun) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc35811 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
 4,210 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler
 1 demet pazı
 1 yemek kaşığı tozşeker
 Karabiber
 Tuz
 Hamuru için:
 4 su bardağı mısır unu
 1 su bardağı un
 3 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Pazı yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Karabiber ve tuzla ovup tozşeker ilave edin.
 Yoğurma kabında yumurtayı çırpın. Yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu koyun. Önce unu, daha sonra mısır ununu koyup yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika bekletip, daha sonra ikiye bölün. Birinci hamuru yarım bardak kalınlığında açıp fırın tepsisine serin. Hazırladığınız içi üzerine yayın. İkinci hamuru da üstüne serin. 1 yumurta sarısıyla sıvıyağı çırpıp pidenin üzerine sürün. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
 
 
   Fotoğraf "kale" tarafından gönderildi. 06.04.2019
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |