|
|
Lalanga |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101489
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2014
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı
3 adet Keskinoğlu yumurta
2 su bardağı un
Yarım paket maya
200 g tulum peyniri(ezilerek ufalanmış)
Ravika riviera zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
Bir kaba su koyup, yumurtaları kırın ve suyla çırpın. Unu da katarak koyu kıvamlı sulu bir hamur elde edinceye kadar çırpmayı sürdürün. Mayayı ılık su ile sulandırın. Hazırladığınız hamurun içine ezilmiş tulum peynirini ve sulanmış mayayı katıp hamura iyice yedirin. Kabın üzerine temiz bir bez örterek, yaklaşık bir saat hamuru kabarmaya bırakın. Tavada Ravika riviera zeytinyağını kızdırın. Ya kızarınca sulu hamurdan küçük bir kepçe alıp tavaya dökün ve her iki yanı altın sarısı rengi alıncaya kadar kızartın. Bu işleme hamur bitinceye kadar devam edin. Kızaran lalangaları servis tabağına aktarıp, üzerine toz şeker ya da pudra şekeri serperek servis edin.
|
|
Lalanga Tarifleri Keskinoğlu Yemek Tarifleri
|
|