|
Lahmacun |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179998
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2024
48 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
500 gram kıyma
2 adet soğan (ince doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (damak zevkine göre)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamur için:
500 gram un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Bir kapta un, maya ve tuzu karıştırın.
Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bir karıştırma kabına kıymayı alın.
Üzerine ince doğranmış soğan, rendelenmiş domates, biber, sarımsak ve maydanozu ekleyin.
Biber ve domates salçasını ilave edin.
Zeytinyağı ve baharatları da ekleyip iyice karıştırın.
Tüm malzemeler iyice bütünleşene kadar karıştırmaya devam edin.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve ince yuvarlak olacak şekilde açın.
Hazırladığınız kıymalı harcı hamurun üzerine ince bir katman olarak sürün.
Fırını 250 dereceye ısıtın.
Lahmacunları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika, kenarları çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Lahmacunlar fırından çıkar çıkmaz, üzerlerine limon sıkarak, taze maydanoz ve sumaklı soğan ile servis edebilirsiniz.
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179001
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
Hamuru için:
1 kilo un
2 su bardağı ılık su
5 su bardağı süt (hamurun daha yumuşak olması için)
1 çorba kaşığı tuz
1 paket kuru maya
İç harcı için:
3 adet soğan
500 gr kıyma
1 adet kırmızı birer
1 adet çarliston biber
4 adet domates
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Reyhan
Toz kırmızı biber
½ çay bardağı sıvı yağ
Biraz su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası (acı severlerin isteğine bağlı)
Başlangıç olarak ilk adım kullanacağımız mayayı ılık su ile beraber iyice karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra derin bir kap içerisine un, tuz ve mayayı ilave edin.
Un, tuz ve mayayı kabımızın içine ilave ettikten sonra içerisine su ve süt ekleyip iyice yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz bu hamurun üstünü hijyenik bir örtü ve kapak yardımı ile kapatıp iyice mayalanması için beklemeye alın. Sırada lahmacunumuzun iç tarifinin yapımında. İlk olarak domateslerimizi kabuklarını soyalım.
Daha sonra soğan, kırmızı biber, çarliston biberi ve maydanoz ile beraber mutfak robotu yardımıyla oldukça küçük boyuta gelecek kadar doğramaya bırakın. (muftak robotu yoksa bıçak yardımı ile oldukça küçük parçalar haline getirbilirsiniz.
Malzemeler incecik oluncaya dek robotun içerisinden geçirin. Rendelediğiniz harcın içerisine kıyma, tuz, sıvı yağ, salça ve diğer tüm baharatları karışmın içerisine ekleyip iyice harcı yoğurun. İşte lahmacunun içi hazır!
Mayalanmaya bıraktığınız hamurunuzdan elinize hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırlamış olduğunuz lahmacun hamurundan küçük bezeler yapın.
Hafifçe unlanmış tezgahınızın üzerine bezeleri dizin. Üstlerini temiz bir bz ile örtüp 10 dakika kadar dinlenmede bırakın. Daha sonra bu bezeleri unlu bir zemin üzerine oval veya yuvarlak olacak şekilde açma işlemine başlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu parçaları yağlı kağıt üzerine koyup zerine hazırladığımız iç harcını eşit bir şekilde yaymaya başlayın.
Son olarak hazırladığımız lahmacunu eğer tavada yapacaksanız, hamuru tavaya koyduktan sonra üzerine iç malzemeyi yerleştirin. Tavanın kapağı kapalı olacak şekilde hamur kıvamına alana dek pişirin.
Eğer fırında istiyorsanız 220 derece ısıtılmış fırına koyup üzeri pişene kadar pişirin. Dikkatli olun lahmacunu hızlı pişer hamurunuz yanmasın. İşte lahmacunlarınız hazır
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178856
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı
|
İç harcı için;
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1/4 çay bardağı su
500 gram yağlı dana kıyma
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Mutfak robotuna kırmızı biberleri, yeşil biberleri, soğanları ve domatesleri ilave edin.
Tamamen püre haline gelmeyecek şekilde çekin.
Maydanozları da ekleyin ve 10 saniye kadar daha çekin.
Domates salçası, biber salçası, sıvı yağ ve suyu ekleyin. Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun. Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız harcı vaktiniz varsa bir süre buzdolabında dinlendirin.
Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın. Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin. Orta sertliğe ulaşana dek yoğurun.
Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır. Bezeleri bir süre dinlenmeye bırakın.
Hazırladığınız bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın. Mümkün olduğu kadar ince açmanız önemlidir. Bu sırada fırınınızı 250 derece fanlı ve alt-üst açık olacak şekilde açın. Güzelce ısıtın.
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harcı yayın. Fırının tabanına yağlı kağıt ile birlikte yerleştirin ve 7-10 dakika altı kızarana kadar pişirin.
Sumaklı soğan, maydanoz ve bol limonla servis edin.
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177165
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2024
146 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
İç harcı için;
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 tutam maydanoz
500g kıyma
1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı su
Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç parçaya böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.
Daha sonra doğradığımız domatesi, sarımsağı, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.
Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ilave ederek tüm malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.
Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Harcımız dinlenirken bizde hamurumuzu hazırlayalım. Lahmacun hamuru için uygun bir yoğurma kabına aldığımız unun üzerine tuz ve şekeri ekleyerek şöyle bir karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.
Açtığımız çukura suyu dökelim ve kenar kısımlardan un alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim.
Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir şekilde 4 parçaya bölelim.
Böldüğümüz parçaları da 3’e bölerek birbirine eşit 12 parça elde edelim.
Hamurlarımızı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.
Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç film ile tekrar kapatalım.
Bezelerimizden bir tanesini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve merdane yardımı ile açmaya başlayalım. Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım.
Yaklaşık 23-24 cm çapında açtıktan sonra pişirme kağıdını hamurumuzun altına yerleştirelim.
Pişirme kağıdımızı açtığımız hamurdan biraz daha büyük olacak şekilde keselim.
Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle güzel bir şekilde yayalım.
Lahmacunumuzu altında pişirme kağıdı ile birlikte ısıttığımız tavaya alalım, altı hafif kızarana kadar tavada pişirelim.
Daha sonra lahmacunumuzu fırın telinin üzerine alalım, ızgara ayarında maksimum derece getirdiğimiz fırında yaklaşık 250°C de kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.
Fırından aldığımız lahmacunların üzerini temiz bir bez ile kapatalım. Böylece biz diğer bezeleri hazırlarken pişen lahmacunlarımız kurumayacaktır.
Lahmacunların pişirme süreleri kısa olduğu için biri pişerken diğerini hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır. Aynı zamanda her lahmacunda aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz.
Tüm lahmacunlarımızı bu şekilde pişirdikten sonra servis edebiliriz.
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177006
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2024
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur İçin:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1,5 su bardağı ılık su
İçi İçin:
300 gram kıyma
2 orta boy soğan
2-3 yeşil biber
2 domates
3 diş sarımsak
Yarım demet taze maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber, pul biber, tuz
Hamur için un geniş bir kaba alınır. Ortası havuz gibi açılır. Ortaya tuz, şeker ve maya eklenir. Üzerine ılık su eklenip karıştırılır. Hamur yoğrulabilir kıvama gelene kadar un ilavesi yaparak yoğurulur. Hamurun üzerini örtülüp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkınca hazır hale gelir.
İç harcı için, kıyma, soğan ve sarımsak, yeşil biber eklenip yoğurulur ardından Rendelenmiş domatesler eklenir.
Kalan iç harç malzemeleri de eklenerek iyice karıştırılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, un serpilmiş bir zeminde ince bir şekilde açılır.
Açılan hamurların üzerine iç harç sürülür ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, lahmacunlar altın sarısı renk alana kadar pişirilir.
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175091
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2023
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
3 adet kapya biber
3 adet domates
4 adet soğan
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1.5 yemek kaşığı isot
Tuz
Hamur için;
500 gram un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Öncelikle robottan soğan, sarımsak, domates maydanoz kırmızı ve yeşil biberleri incecik olacak şekilde kesin. Alternatif olarak küçük küçük doğrayabilirsiniz.
Yağını ve baharatlarını ekledikten sonra özleşene kadar yoğurun. İçi hazırladıktan sonra üzerini kapatıp bekletme esnasında hamurunuzu hazırlamaya geçebilirsiniz.
Un, su ,süt, tuz bir kaba alınıp hamuru yoğurun. Poğaça hamuru gibi hamurlara kıyasla daha sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Yoğurduğumuz hamuru bezeler halinde 15 dakika dinlendirin. İstediğiniz büyüklükte açabilecek kadar bezelere ayırın.
Hamuru açabildiğiniz kadar ince açın üstüne iç harcını serin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 7 dakika tutup altını da 3 dakika kadar teflon tavada kızartabilirsiniz.
Pişen lahmacunları yapışmaması için üst üste değil, harçlı olan bölümleri birbirine bakacak şekilde dizin.
Ardından servis edebilirsiniz.
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175078
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2023
122 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
500 gram un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
Yarım paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı:
300 gram kıyma
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri İçin:
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates ve yeşillikler (marul, maydanoz, vs.)
İlk olarak hamuru hazırlamak için, unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın.
Yağı, yoğurdu, suyu, tuzu ve mayayı ekleyin. İyice yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru örtün ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Soğanları rendeleyin, sarımsakları ezin.
Kıyma, soğan, sarımsak, salçalar, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın.
Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her parçayı ince bir şekilde açın.
Lahmacunları fırın tepsisine yerleştirin. Her bir lahmacunun üzerine iç harcı yayın.
200°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin, lahmacunlar altları kızardığında hazır olur.
Piştikten sonra sıcakken üzerlerine sıvı yağ sürün.
Lahmacunları domates ve yeşilliklerle servis yapın.
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174901
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2023
184 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
500 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Hamur için:
İnce bulgur
Un
Su
Tuz
Hamuru hazırlamak için derin kase içinde ince bulguru sıcak suyla ıslatabilir ve 15-20 dakika bekletebilirsiniz. Un, tuz ve az miktarda su eklemesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurmanız gerekir. Hamurun üzerini örterek ortalama 30-40 dakika dinlendirebilirsiniz.
Lahmacun içi için kıymayı derin kaseye koyarak üzerine rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, doğranmış domates, doğranmış biber, maydanoz, salça, toz kırmızı biber, karabiber, kimyon ve tuz ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri harmanlayarak harç elde edebilirsiniz.
Fırını 200 dereceye ayarlamanız ve ısıtmanız gerekir.
Hamurdan uygun büyüklükte parçalar kopararak tezgaha un serpmeniz, oklava yardımıyla açmanız gerekir. Açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcından ekleyebilirsiniz.
Lahmacunları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 5-7 dakika kadar pişirebilirsiniz. Lahmacunlar kızarıncaya kadar pişirilebilir.
Lahmacunları fırından çıkarıp sıcak servis yapmanız önerilir. Lahmacunları soğan, maydanoz, biber ve limon dilimleriyle süsleyebilir, bu şekilde servis edebilirsiniz.
|
Lahmacun |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174675
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2023
154 defa indirildi / yazdırıldı
|
Somer Sivrioğlu
3 su bardağı un
1/5 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı toz şeker
İçi için:
250 gram yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İç malzemeye ait her şeyi yoğurun. İsteyen rondodan da geçirebilir.
Akabinde bir kabın içerisine unu tuzu şekeri koyun karıştırın. Azar azar su dökerek yoğurun.
Kıvamı sertten biraz yumuşak olacak şekilde oluncaya kadar yoğurun.
Sonra hamuru parçalara ayırın.
Her birini merdane ile açmaya başlayın.
Fırını o sırada 250 derece ısıtın.
Karışımdan az az alıp açtığınız hamurların üzerine yayın.
Isıtılmış fırının içine koyun.
Ortalama 10 dakika da pişirin.
Soğanları ince ince kesip biraz tuz ve sumak dökerek karıştırın.
Tabaka koyduğunuz lahmacunlarla beraber sumaklı soğanı servis edin.
|
Lahmacun |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162524
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2022
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
300 gram dana kıyma
2 adet çarliston biber
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru soğan, biberler, domates ve sarımsakları robottan geçirelim ya da ince ince doğrayalım.
Elde ettiğimiz karışımı, geniş bir kaseye ekleyelim. Karışımın suyunu biraz süzüp, lavaboya dökelim.
Üzerine kıymamızı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Sonra; salça, zeytinyağı, baharatlar ve tuzu ilave edelim. Bunu da iyice karıştıralım. Üzerini kapatıp, buzdolabına koyalım.
Şimdi ise hamurunu hazırlayalım. Bir kaseye, 1 su bardağı ılık su ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim
Unu ise elekten geçirerek, 2,5 su bardağı olacak şekilde ekleyelim. 5 dakika boyunca, iyice yoğuralım. Burada önemli olan, hamurun ele hafif yapışır vaziyette olup, yumuşak olmasıdır.
Yoğurma işlemi bittikten sonra, üzerini kapatıp, 20 dakika kadar dinlendirelim.
Daha sonra, hamuru 5 tane beze olacak şekilde, eşit parçalara ayıralım ve hamurumuzu birer birer açmaya başlayalım.
İlk yaptığımız hamuru geniş bir tavaya ya da tepsiye koyalım.
Daha sonra, iç harcından 2 yemek kaşığı ilave edelim.
Ocaktaysa en kısık ateşte, fırındaysa 250 derece fanlı ayarda pişirelim.
Tabanı kızarınca ateşten alalım.
|
Lahmacun |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162522
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2022
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
İç harcı için:
2 adet kırmızıbiber
3 adet yeşilbiber
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
½ çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı su
500 gram yağlı dana kıyma
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. Maydanozları en son ilave edin.
Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun. Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın. Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin.
Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.
Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.
Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Bu sırada, fırınınızı 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açın ve güzelce ısıtın.
Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın. Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın.
İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin. Kenarları boş bırakmayın.
Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın. Önceden 250 derece alt üst fanlı ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin.
Pişirirken kürek benzeri bir mutfak gereciyle lahmacunun altını kontrol edin, hafifçe yanık olduğu zaman fırından çıkarıp diğer hazırladığınız lahmacunları fırına yerleştirebilirsiniz. Her bir lahmacunu fırın performansınıza göre 7-10 dakika arası pişirebilirsiniz.
Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
|
Lahmacun |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158655
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
3 su bardağı un,
Yaş Maya(1 tatlı kaşığı)
Tuz
Su
İçi İçin:
400 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Maydanoz
Bir kaba un koyarak ortası açılır.
Yaş maya ilave edilir ve suyla inceltilerek çözdürülür.
Tuzu da ekleyerek hamuru yoğurulur.
Hamur kabarması için bırakılır.
Tüm iç malzemeleri doğrayıp hazırlayarak hepsi karıştırılır. (köfte harcı gibi)
Kabaran hamurdan 6 parça çıkarılarak her parça merdane yardımıyla açılır.
Hazırlanan karışım hamurun üzerine yayılır.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir ve 220°C de pişirilir.
Servise hazırdır.
|
Lahmacun |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158004
Gönderme Tarihi: 30.May.2021
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Hamur için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay aşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
Harç için:
1 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet sivri biber
300 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet kuru soğan
Dilimlenmiş limon
Harç için, soğanı, sivri biberi, domates ve maydanozu çok ince kıyın. Diğer harç malzemeleriyle karıştırarak yoğurun.
Maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırıp hacmi iki katına çıkana kadar bekletin. Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp mayayla beraber yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açın.
Ortasına kıymalı harcı paylaştırıp 200 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin. Kıyılmış soğan ve limon dilimleri ile servis yapın.
|
Lahmacun |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157710
Gönderme Tarihi: 14.May.2021
438 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 su bardağı tam buğday unu
3 su bardağı normal un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kadar ılık su
İçi için:
350 gram kıyma
2 tane orta büyüklükte domates
2 tane orta büyüklükte soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Kimyon
Pul biber
Toz şeker ve tuzu bir yoğurma kabına koyup instant mayayı ekleyin ve bir iki dakika bekleyin.
Kıvama gelene kadar üzerine tam buğday ve normal beyaz un ekleyin.
Hamur kıvama geldikten sonra hamurun üzerini sarın.
Hamurunuz hazır olduktan sonra avuç içi boyutunda parçalar koparın ve kenara alın.
Soğanları birkaç parçaya bölün ve robot tan geçirin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da robot tan geçirin.
Robot tan geçirdiğiniz bu karışımı bir kaba alın.
Maydanozu ince ince kıyın ve kaba ekleyin.
Domates ve biber salçalarını kaba ekleyin.
Kaba son olarak baharatlarınızı ekleyin ve iyice karıştırın.
Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını bir merdane yardımı ile açın.
Bir köşede hazırladığınız lahmacun içini hamurun iç kısımlarına nazikçe yayın.
Fırınınızı önceden 230 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Lahmacunlarınızı bir yağlı kâğıdın üzerine yerleştirin ve tepsinizi önceden ısıttığınız fırının içine koyun.
Ortalama olarak 10 dakika sonra lahmacununuz hazır demektir.
Lahmacununuz hazır olunca diğer lahmacunu fırına atın.
|
Lahmacun |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157406
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
426 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
Alabildiği kadar su
1 tutam tuz
İçi için:
200 gram dana kıyma
1 kırmızı kapya biber
1 çarliston biber
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
Garnitürü için:
1 adet patlıcan
1 adet limon
8 yaprak roka
8 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Un, tuz ve suyu karıştırarak hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz, ardından 5-10 dakika dinlendiriyoruz.
Kırmızı kapya biber, çarliston biber, domates, maydanoz ve sarımsağı doğrayarak zırhtan geçiriyoruz. Daha sonra karıştırma kabına kıyma ve sebze karışımını ekliyoruz. Ardından tuz, pul biber ve karabiber ekleyerek iç harcımızı karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurdan bezeler alarak açıyoruz. Açtığımız lahmacun hamurlarının üzerine iç harcı ekleyerek 180 derecede yaklaşık 8 dakika pişiriyoruz.
Pişen lahmacunla servis etmek için patlıcanımızı közlüyoruz. Közlenen patlıcana tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon ekliyoruz. Lahmacunun arasına patlıcan, doğranmış maydanoz ve rokayı ekleyerek sarıyoruz ve dilimleyerek sunum yapıyoruz.
|
Lahmacun |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157086
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2021
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. un
2 çorba kaşığı kuru maya
1/2 kg. yağlıca kıyma
1 bardak su
Tuz
1 soğan
1 demet maydanoz
1/2 kahve fincanı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
100 gr. çekilmiş kuyruk yağı
Bir çukur kaba tuzu, suyu, mayayı koyarak karıştırın. Sonra unu ilave edin ve yoğurun.
Daha sonra üzerine nemli bez örttüğünüz hamuru 1/2 saat kadar dinlendirmeye bırakın. Hamuru sıcak bir yere bırakırsanız daha çabuk mayalanır.
Sonra hamuru alıp yine yoğurunuz ve portakal büyüklüğünde parçalara ayırın. Yine üzerine bez örtüp mayalanmaya bırakın.
Öte yanda kıymayı, maydanozları, çekilmiş kuyruğu, rendelenmiş soğanı, tuz ve salçayı karıştırarak bir iç hazırlayınız.
Hazır olmuş olan hamurları alarak 12 cm. kalınlığında yuvarlak pideler haline getirip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız içi eşit miktarlarda bölüştürün.
Çok sıcak fırında nar gibi olana kadar pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 14.12.2021
|
Lahmacun |
|
Denememe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc153051
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
450 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
300 gr dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 dolu çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Hamuru için:
300 gr un (13 tepeleme kaşık)
1 su bardağından biraz az su (yaklaşık 200 ml)
2-3 gr yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tutam şeker
Hamuru için, suyun içinde maya ve şekeri karıştırın. Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu dökün. Çatal yardımıyla undan parçalar alarak karıştırın. Daha sonra elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin. En az 1/2 saat mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken; iç harcı için kıymayı, rende soğanı, kıyılmış maydanozu, biber salçasını, pulbiber, toz kırmızı biber ve tuzu 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alın ve iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın.
Her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak açın. Açtığınız hamurlara iç harcı kaşığın tersiyle yayın.
Fırını 220 derecede fırın tepsinizle beraber ısıtın.
Lahmacunları kızmış tepside yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Sıcak olarak yanında yeşillik ve limon ile servis edin.
|
Lahmacun |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148884
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
728 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
6 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
½ çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
300 gr kıyma
2 soğan
2 domates
4 yeşilbiber
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Öncelikle lahmacun hamurunun iç harcını hazırlayın.
Geniş bir tencereye sıvı yağı alın, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Soğanlar pembeleşince, kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domatesi ekleyin.
Ardından yeşil biberi ve ince kıyılmış sarımsağı tencereye alın.
Kıymayı da ekleyip iyice karıştırın, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Pişen iç harcı soğumaya alın.
Lahmacun hamuru için mayayı aktifleştirin.
Ilık su, maya ve şekeri bir kapta karıştırın ve sıcak bir fırın üzerinde mayalanmaya bırakın.
Geniş bir kaba elenmiş unu, sıvı yağı ve tuzu alın.
Hamuru iyice yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş hamuru bezelere bölün.
Bezeleri oklava yardımıyla açın. Kenarlarını katlayın.
Yağlı kağıt kaplı tepsiye mısır unu serpin. Üzerine hamuru alın ve iç harcını ekleyin.
Hamurun kenarlarını yağlayın ve 180 derece fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişirin.
|
Lahmacun |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146899
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
573 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
500 gramun
1/2 paket yaş maya
200 gramsu
10 gram tuz
İçi için:
500 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates(kabuğu soyulup, doğranmış)
1 adet yeşil biber(doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1/2 demet maydanoz(kıyılmış)
İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
Bir kapta kıyma, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
Hamuru için, unu geniş bir kaba eleyin.
Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
Fırını 170 derece fansız programa ayarlayın.
Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında dilediğiniz ölçüde kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 11.01.2022
|
Lahmacun |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146873
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
711 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 kilogram un
6 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Harcı için:
500 gram kuzu kıyma
200 gram dana kıyma
5 adet kuru soğan
5-6 adet domates
4-5 adet yeşil biber
1-2 adet kırmızı biber
2 demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı pul biber
Tuz
Mayayı az miktarda ılık suyla eritin.
Unun ortasını havuz şeklinde açarak önce mayalı suyu bu açıklığa dökün ve karıştırın.
Ardından azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun ve yumuşak bir kıvam elde edince üzerini kapatıp mayalanması için kenara alın.
Bu esnada lahmacunun harcını hazırlayın.
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.
Biber, sarımsak ve domatesleri çok ince doğrayın ya da mutfak robotundan geçirin.
Soğanları rendeleyin ya da robottan geçirin.
Süzgece aktardığınız soğanları soğuk suyla iyice yıkayıp elinizle sularını sıkın.
Maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salçalar, kıyma ve baharatları yoğurma kasesinde karıştırın.
Son olarak sıvı yağı da ilave edip hepsini güzelce harmanlayın. Lahmacun içiniz hazır.
Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölün.
Her parçayı merdane ile çok ince açın.
Açtığınız hamurun üzerine harcı eşit şekilde bastırarak yayın.
Fırının ızgara bölümünü en yüksek sıcaklıkta açın.
Yapışmaz tavayı ısıtıp lahmacunu içine koyun.
Tavadaki lahmacunun altı hafif kızarana kadar pişirin ve fırının ızgara bölümüne koyun.
Kenarları hafif kızarınca çıkararak ikiye katlayın.
Sıcak olarak servise sunun.
|
|