https://cook.com.tr
Domates 2 Adet
Ayçiçek Yağı 2 Çorba Kaşığı
Un 3.5 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Su 0.5 Kahve Fincanı
Tereyağı 100 Gram
Kırmızı Biber 1 Adet
Kırmızı Biber 1 Tutam
Sivri Biber 1 Adet
Soğan 1 Adet
Dana Az Yağlı Kıyma 350 Gram
Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
Kabartma Tozu 0.5 Paket
Az Yağlı Light Margarin 100 Gram
Yoğurma kabınızda margarin, tereyağı, su, un, tuz ve kabarta tozunu karıştırıp yoğurun. Hazırlamış olduğunuz hamuru, gıdaya temas edeceğinden, COOK Polietilen Streç film ile sarıp buzdolabında en az yarım saat bekletin. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparak un serpiştirilmiş tezgahınızda merdane ile minik tartolet kalıplarınızın ebadından biraz daha geniş olmak üzere hamurları açın. Yağlanıp, un serpiştirilmiş tartolet kalıplarınızın içine, kenarlarını da kaplayacak şekilde açtığınız hamur parçalarını yerleştirin.
Pişirme tencerenizde 2 çorba kaşığı ayçiçek yağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Daha sonra da sırasıyla kıymayı, küçük küçük doğranmış domatesleri, kıyılmış kırmızı biberi, sivri biberi, biber salçası ile birlikte tuz ve karabiber de ekleyerek kavurun.
Hazırlamış olduğunuz kıymalı iç harcını, minik tartolet kalıplarının içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış, 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25 - 30 dakika kadar pişirin.
|