1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
İçi için:
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet donates
10-15 dal maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Yumurtanın sarısı ayrılır. Diğer malzemeler bir araya getirilir, yumuşakça bir hamur yapılır. Üzeri kapatılır, yarım saat kadar dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır; soğan ve domates rendelenir, maydanoz çok ince kıyılır. Kıyma, tuz ve karabiber eklenir iyice karıştırılır. (çiğ) Hamurdan golf topu kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla açılır. Yüzeyine sıvayarak iç konur ve ikiye katlanır, kenarlarına bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 175 deree fırında kızarana kadar pişirilir.
|