| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lahanalı Mücver | 
 
  | 
Döner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4800 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006 
3,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1/2 Demet Dereotu
 
300 gr Süt Kreması
 
Rendelenmiş Limon Kabuğu
 
500 gr Lahana
 
3 Yumurta
 
1 Büyük Soğan
 
Karabiber
 
700 gr Haşlanmış Patates
 
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
 
Kızartmalık Yağ
 
Tuz
 
100 gr Dana Jambon veya Pastırma
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince şeritler halinde doğrayın.
 
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Dereotunu
 
yıkayıp ayıklayın. İnce ince kıyıp süt kreması ile karıştırın. Karışıma
 
rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edin.
 
Suyunu süzdüğünüz lahanayı sıkıp kalan suyu da süzün. Soğanı soyup
 
küçük küpler halinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyun. Yarısını
 
rendenin kalın tarafı diğer yarısını ise rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
 
Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayı karıştırın. Tuz ve
 
karabiberle tatlandırın.
 
Büyük bir tavada kızartmalık yağı kızdırın. LahanaLı karışımdan küçük
 
parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Mücverleri arkalı ünlü 2-3 dakika kadar
 
pişirin. Tavadan aldığınız mücverleri önceden ısıtılmış fırında bekletin.
 
Mücveri dereotlu dip ve jambon eşliğinde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lahanalı Mücver Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |