200 gr tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 kilo un
1 adet yumurta
1 tatlı kasığı toz şeker
2 tatlı kasığı tuz
1 adet ortaboy lahana
2 adet soğan
Yarım su bardağı su
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kasığı tuz
Harç için lahana ve soğanları kıyın. Toz şeker ve tuzla iyice ovun. Elinizle suyunu sıkıp, tavaya alın. Su ekleyip, 20 dakika pişirin. Hamur için un, süt, yumurta, toz şeker ve tuzu bir geniş bir kaba alın. İyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın ve ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın. Pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kenarlarına harçtan pay edip, yarım ay şeklinde kapatın. Tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzdürerek servis tabağına alın. Üzerlerine kızgın yağı döküp servis yapın.
|