|
|
Lahanalı Kuzu |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67244
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
1,876 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük lahana
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet pırasa
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı salçalık biber
1 dal kereviz sapı
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 tutam kekik
1 tatlı kaşığı pul biber ve kimyon
10 adet kişniş tohumu
10 su bardağı tavuk suyu
Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin. Soğan, salçalık kırmızı biber ve havuçları ise küp doğrayın. Kereviz yapraklarını ve sarımsakları kıyın. Hazırladığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyin. Salça ve pulbiber de katıp, 1-2 dakika daha kavurun. Etlerin üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup, bir taşım kaynatın. Küp doğradığınız domatesleri, kekik, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. Suyunu ara sıra kontrol ederek ağır ateşte pişirip, altını kapatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayıp, tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Etleri üzerine yerleştirdikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "irmik" tarafından gönderildi. 08.12.2014
|
|
Lahanalı Kuzu Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|