6 yaprak haşlanmış lahana
1 ader rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
25 gram margarin
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz,karabiber
Lahana yapraklarını ince kıyın ve havuçlarla birlikte bir tavada sana yağı ile soteleyin. Kıyılmış maydanozla kaşar peyniri ekleyin.
Krep hamuru için, derin bir kapta un, yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve tuzu iyice karıştırın. Teflon tavayı biraz yağlayın. Krep hamurundan yarım kepçe tavaya aktarın ve iki tarafını da kızartın.
Krepleri düz bir zemine alın. İçine harçtan 3-4 yemek kaşığı koyup sıkıca rulo şeklinde sarın. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimleri dizin. üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin ve servis yapın.
Fotoğraf "Ay Fer" tarafından gönderildi. 13.06.2015
|