| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lahanalı Biber Dolması | 
 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4720 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
2,501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 soğan
 
250 gr lahana
 
3 çorba kasigi margarin
 
Bir miktar yag
 
2 su bardagi et suyu
 
8 çarliston biber
 
tuz , karabiber
 
100 gr beyaz peynir
 
100 gr süt kremasi
 
1 - 2 sap taze soğan
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika
 
kadar haslayip suyunu süzün. 1 soğani soyup küçük küpler halinde
 
dograyin. Diger soğani soyup dilimleyin.
 
Bir tencerede 2 çorba kasigi margarini eritip küp küp dogradiginiz
 
soğanlari hafifçe kavurun. Lahanayi ilave edip tuz ve karabiberle
 
tatlandirin. Karisimi 20 dakika tencere de kavurun.
 
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Firina dayanikli bir kabi
 
yaglayin. Bir tencerede, kalan margarini eritip soğan dilimlerini kavurun.
 
Et suyunu ilave edip kisa süre pisirin.
 
Biberleri yikayip uzunlamasina ikiye bölün ve çekirdeklerini ayiklayin.
 
Peyniri bir çatalla ezin. Lahanali karisima ilave edin.
 
Biberlerin iç kismini tuzlayip lahanali karisimla doldurduktan sonra firin
 
kabina yerlestirin. Et suyunu ilave edip kabi firina verin ve 20 - 30 dakika
 
kadar pisirin. Süt kremasini çirpip tuz ve. karabiberle tatlandirin. Taze
 
soğanlari halkalar halinde dograyin. Süt kremasi ve taze soğanla
 
süsleyerek servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lahanalı Biber Dolması Tarifleri Ördek Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |