| 
 | 
| Lahana Yemeği (Trabzon) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39558 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
 4,114 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme
 Karalahana
 Barbunya Fasulyesi
 Sıvı yağ
 Mısır unu
 İçyağı
 Tuz.
 
 Yapılışı
 Barbunyalar akşamdan ıslatılır. Lahanaları çok ince olmayan parçalar halinde doğranır ve haşlanır. Barbunyaları haşlanır ve haşlanmış lahanalarla birlikte karıştırılır. Soğan küçük küçük doğranır. Sıvı yağ ve içyağı ile beraber pembeleşinceye kadar kavrulur. Lahana ve fasulyeyi de kavrulan soğanla karıştırılır. Tuz ve biber ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakır. Piştikten sonra 1 kase mısır unu içerisine ilave ederek pişirilip geriye alınır. İmkanlar dahilinde içerisine et veya kavurma konulabilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |