Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Salamura Tarifleri > Lahana Turşusu (22 adet - 2,135,709 defa bakıldı)

Lahana Turşusu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lahana Turşusu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177083
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2024
164 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 adet büyük boy beyaz lahana
2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 litre içme suyu
1 çay kaşığı limon tuzu
İstediğiniz boyutta cam kavanoz

Lahananın dış yapraklarını ayırın. Ortasındaki kökünü bıçakla kesip kıvrımlı yapraklarını irice doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine kaya tuzunu serpin ve lahanaları elinizle 10 dakika kadar ovalayarak tuzu iyice yedirin. Bu işlem lahanaların suyunu salmasına yardımcı olur. Lahanaları yıkayıp sterilize ettiğiniz cam kavanozun içine yerleştirin. Kabuğunu soyup diş diş ayırdığınız sarımsakları lahanaların arasına sıkıştırın. Halka halka doğradığınız havucu yerleştirin. Limon tuzunu sirkeyle karıştırın, üzerine bir tatlı kaşığı şeker ilave edip lahanaların üzerine dökün. Kavanozun kalan boşluğunu da suyla tamamlayın ve kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Kavanozu alt üst ederek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Turşuyu serin ve güneş almayan bir yerde 15 gün kadar bekletin. Bu süre içinde kapağını kesinlikle açmayın. 15 günün sonunda olgunlaşan turşunuzu yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz.



Lahana Turşusu

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179821
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2024
238 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük beyaz lahana
2 adet havuç
1 baş sarımsak
1 litre su
1 su bardağı sirke (tercihen üzüm sirkesi)
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
1-2 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
5-6 adet tane karabiber (isteğe bağlı)

Lahananın dış yapraklarını çıkarın ve lahanayı iyice yıkayın.
Lahanayı ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin ya da isteğe göre büyük parçalara ayırın.
Havuçları yıkayıp soyduktan sonra halka halka dilimleyin.
Sarımsakları soyun ve diş diş ayırın.
İsterseniz sarımsakları bütün olarak kullanabilir ya da dilimleyebilirsiniz.
Bir litre suyu kaynatın ve içine kaya tuzunu ekleyip karıştırın.
Tuzun iyice çözülmesi için suyun hafifçe ılınmasını bekleyin.
Ardından suya sirkeyi ve isteğe bağlı olarak toz şekeri, limon tuzunu, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin.
Temiz bir turşu kavanozunun dibine birkaç diş sarımsak ve havuç dilimi koyun.
Lahana dilimlerini kavanoza sıkıca yerleştirin. Aralara kalan sarımsakları ve havuçları ekleyin.
Kavanozdaki lahanaların üzerine hazırladığınız tuzlu su karışımını dökün.
Lahanaların tamamen suyun altında kalmasına dikkat edin.
Eğer gerekiyorsa, üzerine ağırlık yapması için temiz bir taş veya küçük bir tabak koyabilirsiniz.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve turşuyu serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2-3 hafta boyunca bekletin.
Turşu olgunlaştıkça renginin değiştiğini ve ekşi bir tat aldığını göreceksiniz.
2-3 hafta sonra turşunun tadını kontrol edin.
İstediğiniz ekşilik seviyesine ulaştıysa, turşuyu buzdolabına kaldırarak saklayabilirsiniz.
Turşunun tam kıvamında ve lezzetli olması için birkaç hafta daha bekletebilirsiniz.

Not: Lahana turşusu, C vitamini açısından zengindir ve özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminizi destekleyecek harika bir yardımcıdır.







Lahana Turşusu Tarifleri Salamura Tarifleri



(22 adet Lahana Turşusu 2,135,709 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort