| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lahana Turşusu Dolması | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108181 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2015 
1,540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg Bulgur
 
250 gr Kuşbaşı et
 
200 gr margarin
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı turşu suyu
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
10-15 adet Lahana turşu yaprağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bir tencerede soğanlar sana yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
 
Haşlanmış et fındık büyüklüğünde doğranarak tuz, baharatlar ve salça ile bir tencereye koyulur.
 
1 su bardağı turşu suyu 1 su badağı su ile kaynatılır.
 
Kaynayınca bulgur ilave edilerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
 
Hazırlanan bu iç, lahana turşusunun ince yapraklarına istenilen şekil ve büyüklükte sarılır.
 
Borcam tepsiye yerleştirilerek üzerine 1 su bardağı su eklenerek 250 derece ısıtılmış fırında 30 dk. pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lahana Turşusu Dolması Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |