1 adet mor lahana
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet haşlanmış patates
Mayonez
Tuz
Üzeri için:
2 adet havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Sarımsaklı mayonez
Süslemek için:
Nane
Lahana pare için önce lahanayı rondodan geçirin. Haşlanan ve ezilmiş patatesleri 2 yemek kaşığı yağ, tuz ve mayonezle karıştırıp yoğurun.
Havucu rendeleyip yağ ile kavurun. Kavrulan havuçlara yoğurt, sarımsak ve mayonez ekleyip karıştıralım.
Lahanalı harcı elinizle istediğiniz büyüklükte şekil verin, ortalarını açıp havuçlu karışımı koyun. Üzerini nane ile süsledikten sonra mezeniz hazır.
|