| 
 
| 
 
 
 | 
 
Labneli Vişneli Pasta | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60309 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2011 
2,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Afra Tezel
 
 
Pandispanya Hamuru İçin:
 
4 yumurta
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
3/4 su bardağı elenmiş un
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çimdik tuz, 250 gr. kadar çekirdekleri
 
ayıklanmış visne+ kendi doğal suyu, üstüne
 
parçalanmış veya rendelenmis çikolata parçaları
 
Kreması için:
 
7 yemek kaşığı şeker
 
1 yumurtanın sarısı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı bugday veya mısır nişastası
 
2 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
1 paket PINAR labne peyniri
 
 
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz.Aklarını cam ya da metal derin bir kapta bir çimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır.Önceden çırptığınız yumurta akların içine sarıları ilave edip düşük hızda ancak karısana dek karışırın. Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavasça karıştırın. Hatta kaşık ya da spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin.Sıvı yağı da ilave edip hafifçe karıştırın. Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün. 350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası. Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. Sogumaya bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Labneli Vişneli Pasta Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |