| 
 
| 
 
 
 | 
 
Labneli Profiterol | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60009 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2011 
3,335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Zeynep Şentürk
 
 
hamur malzemesi
 
1su bardagı+1corba kasıgı un
 
1 bardak su
 
1 tutam tuz
 
60 gr margarin
 
4 yumurta
 
krema malzemesi
 
2 su bardagı süt
 
yarım su bardagı tozseker
 
3 kasık un
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
yarım paket pınar labne
 
125 gr margarin
 
sos malzemesi
 
1 paket beyaz cikolata
 
yarım paket pınar labne
 
pınar tatlı düşler çikolata sosu
 
 
hamur: 1 su bardagı suya 60 gr margarin konur kaynatılır yag tamamen eriyince 1 bardak+1kasık un 1 tutam tuz eklenir karısım bir top halini alıncaya kadar pişirilir ocagın altı kapatılır.hamur biraz soguyunca teker teker eklemek üzere 4 yumurta sırayla eklenir.5 dakika cırpılır.hamur macun kıvamına gelmiş olmalıdır.macun kıvamına gelen hamur krema sırıngasına alınarak yaglanmıs tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkılır.250 derece fırında nyaklasık 15-20 dak.hafif kızarana kadar pişirilir.pişen toplar tepsiden kaldırılır sogumaya bırakılır.
 
krema yapılışı : 2 bardak süt 1 yumurta 3 kasık un yarım su bardagı seker mikserle iyice cırpılır karısım ocaga konur.koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıstırılarak pişirilir.ocagın altı kapatılır ve içine 125gr margarin 1 paket vanilya konur.yag içinde kendi kendine eridikten sonra mikserle iyice cırpılır.karısım tam soguduktan sonra yarım paket pınar labne karısıma eklenir cırpılır buzdolabında biraz sogumaya bırakılır.
 
sosun yapılısı: 1 paket beyaz cikolata benmari usulu eritilir.eriyen çikolata karısımına yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanır.
 
sunumu : yapılan krema, krema sırıngasına konur pişen topların içi kremayla doldurulur.1 paket beyaz çikolata benmari usulu eritilir.eriyen çikolataya yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanır.içi dolan toplardan 4 tane bir tabaga konur üzerine pınar tatlı düşler çikolata sosu sıkılır ve onunda üzerine 1 kasık hazırladıgımız beyaz cikolatalı ve labneli sos eklenir.en üzerine 1 parca çilek konarak soguk olarak servis edilir.arzu edilirse pınar çikolata sosu yerine kendimizin yapacagı bir cikolata sosuda tercih edilebilir ancak pınar çikolata sosunun kıvamı cok iyi o yüzden bunu tercih ediyorum.gerçekten şahane bir profiterol oluyor.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Labneli Profiterol Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |