|
Labneli Karamel |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60689
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Özarslan
5 kaşık un
125 gr tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 litre pınar süt
1 paket vanilya
300 gr pınar labne
1 çay bardağı toz şeker (karamel için)
Tereyağ ve unu 1-2 dk kavurduktan sonra şekeri ve sütü ilave edelim. Piştikten sonra vanilyasını ve labnesi koyup iyice çırpalım.1 çay bardağı toz şekeri karamelize edelim. Kaselerin içine birer kaşık koyduktan sonra muhallebisini üzerine eşit şekilde paylaştıralım. Bütün kaseleri su dolu tepsi içerisinde soğumaya bırakalım. soğuduktan sonra ters çevirip servise hazırlayalım.
|
|