| 
 
 
 | 
Labneli Karamel | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60689 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011 
2,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Emine Özarslan
 
 
5 kaşık un
 
125 gr tereyağı
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 litre pınar süt
 
1 paket vanilya
 
300 gr pınar labne
 
1 çay bardağı toz şeker (karamel için)
 
 
Tereyağ ve unu 1-2 dk kavurduktan sonra şekeri ve sütü ilave edelim. Piştikten sonra vanilyasını ve labnesi koyup iyice çırpalım.1 çay bardağı toz şekeri karamelize edelim. Kaselerin içine birer kaşık koyduktan sonra muhallebisini üzerine eşit şekilde paylaştıralım. Bütün kaseleri su dolu tepsi içerisinde soğumaya bırakalım. soğuduktan sonra ters çevirip servise hazırlayalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |