| 
 
| 
 
 
 | 
 
LABNELİ KABAK DOLMASI | 
 
  | 
huri cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2012 
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72565 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2012 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Michael Montignac
 
 
KÜÇÜK KABAK
 
80 GR LABNE PEYNİRİ
 
2 YUMURTA AKI
 
1/4 SU BARDAĞI SÜT (LIGHT)
 
1/4 SU BARDAĞI KREMA
 
3 SAP ARPACIK SOĞANI
 
ZEYTİNYAĞI
 
TUZ
 
KARABİBER
 
MUSKAT
 
 
Kabakları yıkayın, uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İçlerini hafifçe oyun ve çıkan içleri bir tarafa ayırın. Kabakları kaynar tuzlu suda 3 dakika tutup, süzün. Kıyılmış arpacık soğanlarını, bir tarafa bıraktığınız kabak içleri ile birlikte, 2 çorba kaşığı zeytinyağında çevirin. Bunları 5 dakika hafif ateşte pişirmeye bırakın. Sonra bunlara süt ve kremayı, tuzu, biberi ve bir tutam muskatı katın ve 10 dakika daha pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
 
Bu sırada yumurta aklarını kar köpüğü gibi çıpın. Köpükleri kaşık kaşık soğanlı kabaklara katın. Ardından da labneyi ekleyin.
 
Kabakları bu karışımla doldurun ve bir yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz kabakların kurumasını engellersiniz.
 
Kabakları 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
LABNELİ KABAK DOLMASI Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |