Hamuru için:
3.5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım paket margarin
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Yarım kilo labada
2 kalın dilim beyaz peynir
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Soğanı piyazlık doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Labadaları ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tuz, karabiber, pul biber ekleyip harcı ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.
Peyniri ufalayarak labadaya ekleyip karıştırın.
Hamurunu hazırlamak için bütün gerekli malzemeleri geniş bir kapta yoğurun.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.
Hamuru hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp kalıbın içine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin.
Labada harcını hamurun üzerine yayıp kenarlarını üzerine doğru kıvırın.
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|